Categorie: Verlopen aanbod
Doelgroep: Kinderen van 8 t/m 11 jaar

Type: Individueel

Type: In groepsverband

Training Mindfulkids, Heartfulkids ‘de Hartenreis’

Mindfulkids, Heartfulkids ‘de Hartenreis’

Elke dag krijgen kinderen veel prikkels te verwerken en soms is het (tijdelijk) te veel. Ze kunnen zich daardoor gestrest voelen, buikpijn krijgen of sneller boos of verdrietig zijn. Leren omgaan met prikkels, gedachten, gevoelens en emoties is dan behulpzaam en fijn. Hoe reageert mijn lijf hierop? Wat kan ik leren van de signalen van mijn lijf en hoe kan ik me weer kalm, evenwichtig en ontspannen voelen? Hoe kan ik bij mezelf blijven, mezelf waarderen en op mezelf vertrouwen?

In deze training ontdekken kinderen hoe ze zichzelf kunnen reguleren door met hartelijke aandacht bij hun gevoelens, sensaties en gedachten te zijn. Dit leren ze door samen ‘op reis’ te gaan en te bewegen, mindfulness-oefeningen te doen en diepere ontspanning te ervaren. Met speelse, creatieve activiteiten ervaren ze dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dat ze een veilige, fijne plek hebben in zichzelf. En dat ze vanuit vertrouwen en hartelijke openheid in de wereld kunnen zijn.

De training is voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen. Steeds komen dezelfde kinderen, zodat het veilig voelt. Voor de kinderen bestaat de training uit 8 bijeenkomsten. Voor de ouders zijn er 2 verplichte ouderavonden (de groep ouders wordt gesplitst in twee groepen). Tijdens die avonden oefenen ouders zelf met mindfulness. Ook leren ze hoe stress en emoties zorgen voor (onwenselijk) gedrag. En wat je hiermee thuis kunt doen. Een huiswerkopdracht met reflectie helpt daarbij. Er is een kennismakingsgesprek en evaluatiegesprek met kind en ouder (samen).

Thema’s die kunnen spelen bij kinderen voor wie deze training geschikt is:

 • (Hoog-) gevoeligheid
 • Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
 • Lichamelijke klachten door stress: buikpijn, hoofdpijn, veel moe zijn
 • Eenzaamheid, weinig vriendjes of vriendinnetjes
 • Piekeren
 • Slecht slapen
 • Angstig zijn, veel zorgen hebben

AANMELDEN

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Is dit voor u belangrijk? Laat het ons weten!

Ziet u dit product graag terug in het aanbod aankomend jaar of wilt u meer weten, neem gerust contact op voor meer informatie via onderstaande gegevens of het formulier:


  Meer verlopen aanbod

  Stresskids 14 t/m 16 jaar

  Stresskids is een positieve gezondheidsgerichte training voor jongeren van 14 tot en met 16 jaar met stressgerelateerde klachten.

  Stresskids 10 t/m 13 jaar

  Stresskids is een positieve gezondheidsgerichte training voor jongeren van 10 tot en met 13 jaar met stressgerelateerde klachten.

  Oppascursus Jeugd

  Voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar die willen gaan oppassen.

  Vriendentraining

  De training is een preventie- en behandelprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met depressieve en/of angstklachten of met een angst- en/of stemmingsstoornis.

  Wil je dit delen?

  Deel snel op Facebook, via WhatsApp, E-mail of print deze pagina.