OVER PIT

GEMEENTE NIJKERK

PIT (Preventie Interventie Team)

Voorkomen is beter dan genezen, luidt een oud gezegde. In de gemeente Nijkerk zetten we in op preventie, als het gaat om een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid voor onze jeugd. Dat gebeurt onder meer met PIT Nijkerk, een website waar alle preventieve activiteiten voor de jeugd en hun ouders/verzorgers die door de gemeente Nijkerk zijn gecontracteerd samen komen.

We hebben een breed aanbod, zoals opvoedondersteuning voor gezinnen, weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen. Verschillende partijen voeren de trainingen uit. Gedurende het jaar wisselt het aanbod, vanwege nieuwe inkoop. Het meest recente aanbod is altijd op deze website te vinden.

Voor medewerkers van gebiedsteams, huisartsen en andere professionals die werken aan een betere gezondheid van jonge Nijkerkers is de PIT-website de plek waar ze ouders en jongeren kunnen inschrijven voor die activiteiten. Ook kunnen ouders hun kind of zichzelf inschrijven via de website.

Meer weten?
Als u vragen heeft over deze website, mail naar: info@pitnijkerk.nl
Wilt u meer inhoudelijke informatie over het aanbod, mail naar: preventie@gtnijkerk.nl