OVER PIT

GEMEENTE NIJKERK

PIT (Preventie Interventie Team)

Voorkomen is beter dan genezen, luidt een oud gezegde. In Nijkerk zetten we in op preventie, als het gaat om een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid voor onze jeugd. Dat doen we onder meer met PIT Nijkerk, een nieuwe website waar alle preventieve activiteiten voor de jeugd en ouders die door de gemeente Nijkerk zijn gecontracteerd samen komen.

We hebben een breed aanbod voor de jeugd en ouders, zoals o.a. opvoedondersteuning voor gezinnen, weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen. De interventies/trainingen worden door verschillende partijen uitgevoerd. Gedurende het jaar wisselt het aanbod, vanwege nieuwe inkoop. Het meest recente aanbod is altijd op deze website te vinden.

Voor medewerkers van gebiedsteams, huisartsen en andere professionals die werken aan een betere gezondheid van jonge Nijkerkers is deze website de plek waar ze ouders en jongeren kunnen inschrijven voor die activiteiten. Ook kunnen ouders hun kind of zichzelf inschrijven via de website.

Meer weten? Als u vragen heeft over deze website, mail naar: info@pitnijkerk.nl Wilt u meer inhoudelijke informatie over het aanbod, mail naar: preventie@gtnijkerk.nl