Pleegoudernetwerk

Voordelen van het Pleegoudernetwerk Nijkerk:

  • Praktische hulp: bv. kleding of een fietsje doorgeven, af en toe op elkaars kinderen passen.
  • Ervaringen delen/ een luisterend oor: er is niemand die je zo goed begrijpt als een andere pleegouder! Iedereen heeft wel eens uitdagingen, bv. bij probleemgedrag of in het contact met de gezinsvoogd of de pleegzorgorganisatie. En we delen ook de mooie verhalen met elkaar!
  • Kennis delen/ meedenken: hoor hoe andere pleegouders een situatie aanpakken, bv. bij schoolkeuze of ervaring met een behandelplek.
  • Contact gemeente: korte lijnen met de gemeente om te vertellen wat we als pleegouders nodig hebben. Ondersteuning van professionals van de gemeente, bv. bij opvoeding of juridische zaken.
  • Thema’s: samen thema’s bespreken met professionele begeleiding, bv. hechtingsproblematiek, traumasensitief handelen of omgaan met ouders.
  • En alles dichtbij: want we zijn allemaal pleegouders in de gemeente Nijkerk!

Pleegouder zijn is een unieke ervaring

Het is prachtig om een kind van iemand anders te zien groeien en te genieten van de grappige en mooie momenten. Maar soms kom je ook situaties tegen waarin je ontmoedigd of gefrustreerd raakt. Of je hebt te maken met partijen waar je nog niet eerder mee te maken had, zoals een gezinsvoogd, rechters, de Raad voor de Kinderbescherming.

Een andere pleegouder heeft misschien weer andere ervaringen dan jij. Dan kan het heel waardevol zijn om binnen de gemeente Nijkerk met elkaar in contact te zijn.

pleegoudernetwerk nijkerk

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne-Marie of Lammert via pleegoudernetwerknijkerk@gmail.com. Via dit mailadres kun je je ook aanmelden voor de mailinglijst en/of groepsapp om steeds op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en om elkaar makkelijk te kunnen vinden.

Download de Flyer van het Pleegoudernetwerk Nijkerk: