Training – Met meer vertrouwen naar de brugklas!

Voor kinderen van groep 8

Veel kinderen vinden de overstap naar de brugklas spannend. Als ze naar de brugklas gaan, verandert er veel. Ze krijgen meer huiswerk, andere vrienden, minder vrije tijd. En misschien moeten ze ook wat langer naar school fietsen. Helemaal niet gek als ze deze overstap spannend vinden. Wat meer zelfvertrouwen kan dan helpen. Dat kunnen ze krijgen door de training ‘Met meer vertrouwen naar de brugklas’ te volgen.

We kijken ook naar verschillen tussen basisschool en brugklas. Wat verwachten de kinderen van hun nieuwe school? Klopt wat zij verwachten?

Wat oefenen we in de training?
– je grens aangeven
– op een duidelijke manier nee zeggen
– kritiek ontvangen en geven
– contact maken
– vriendschappen onderhouden

We leggen uit hoe dit werkt. Daarna oefenen we in rollenspellen. Ook doen de kinderen thuisopdrachten. De training bestaat uit 7 bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst.

Trainingsdagen*
De trainingen zijn op maandag van 15.30-17.00 uur in de Maranathaschool (Grieglaan 4, 3862 GV Nijkerk). Deelname aan de training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

– 9 mei 2022
– 16 mei 2022
– 23 mei 2022
– 30 mei 2022
– 13 juni 2022
– 20 juni 2022
– 27 juni 2022
– 5 september 2022 terugkombijeenkomst (deelnemers zitten dan net in de brugklas)

* De training start bij voldoende aanmeldingen.

mei 23 2022
Verlopen!