Categorie: Verlopen aanbod
Doelgroep: Kinderen van 8 t/m 12 jaar

Type: Individueel

Type: In groepsverband

vriendentraining

Vriendentraining

De Vriendentraining is een preventie- en behandelprogramma voor kinderen met depressieve en/of angstklachten of met een angst- en/of stemmingsstoornis. Het programma is door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) erkend als effectieve jeugdinterventie.

Kinderen kunnen soms problemen ervaren in het opgroeien. Ze zijn (hoog-) gevoelig. Angstig of gestrest. Onzeker. Aan het piekeren. Vaak boos of verdrietig. Of bang om fouten te maken. De Vriendentraining versterkt de emotionele veerkracht van kinderen en stimuleert hun zelfvertrouwen. Samen met andere kinderen. Want samen sta je sterk.

De Vriendentraining

 • Werkt vanuit de cognitieve gedragstherapie.
 • Helpt kinderen bij het ontwikkelen van vaardigheden. Zo leren ze op een effectieve manier situaties die moeilijk zijn en/of angst oproepen aan te pakken.
 • Stimuleert zelfvertrouwen in situaties die moeilijk zijn of angst oproepen.
 • Versterkt emotionele veerkracht.
 • Stimuleert het leren van leeftijdsgenoten en het opbouwen van steunnetwerken van leeftijdsgenoten.
 • Is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
 • Voorkomt op een effectieve manier angst en depressie bij kinderen.

Opzet Vriendentraining
De Vriendentraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en 1 ouderbijeenkomst. De training is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In elke bijeenkomst staat er een thema centraal. De deelnemers doen verschillende oefeningen en speelse, creatieve activiteiten. Na elke bijeenkomst krijgen de kinderen een thuisoefening mee. Vooraf is er een kennismakingsgesprek met kind en ouder(s) (samen) en achteraf een telefonische evaluatie met ouder(s).

AANMELDEN

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Is dit voor u belangrijk? Laat het ons weten!

Ziet u dit product graag terug in het aanbod aankomend jaar of wilt u meer weten, neem gerust contact op voor meer informatie via onderstaande gegevens of het formulier:


  Meer verlopen aanbod

  Stresskids 14 t/m 16 jaar

  Stresskids is een positieve gezondheidsgerichte training voor jongeren van 14 tot en met 16 jaar met stressgerelateerde klachten.

  Stresskids 10 t/m 13 jaar

  Stresskids is een positieve gezondheidsgerichte training voor jongeren van 10 tot en met 13 jaar met stressgerelateerde klachten.

  Oppascursus Jeugd

  Voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar die willen gaan oppassen.

  Wil je dit delen?

  Deel snel op Facebook, via WhatsApp, E-mail of print deze pagina.