TRAINING ‘BIJ KAMELEON THUIS’

SCHOOLKINDEREN (4-12)

preventie@gtnijkerk.nl

Training ‘Bij Kameleon thuis’

Soms gebeurt er iets in een gezin en weet een kind niet zo goed wat hij of zij daar mee kan. Denk aan ruzies, een scheiding, iemand die al een tijdje ziek is of spanningen die ergens anders door ontstaan. Veel kinderen kunnen hier niet mee omgaan of denken zelfs dat het hun schuld is.

De training ‘Bij Kameleon thuis’ leren kinderen dat ze niet de enige zijn bij wie er thuis iets aan de hand is. In de groep leren ze spelenderwijs omgaan met emoties. Ze kunnen er ervaringen delen en een extra steuntje in de rug krijgen. Dit helpt hen om te gaan met de situatie thuis.

Wat leren de kinderen?
De kinderen leren waar de spanningen vandaan komen, gevoelens te herkennen, zich te uiten en hun grenzen aan te geven. Dit alles doen ze samen met de handpop Kamil de Kameleon. De trainers doen oefeningen, spelletjes, vertellen verhalen en gaan met de kinderen knutselen.

Voor kinderen en hun ouders
Voor de kinderen bestaat de training uit 9 bijeenkomsten. Voor de ouders zijn er 2 (verplichte) bijeenkomsten waarin zij uitleg krijgen over de invloed van spanning en stress bij de kinderen. Ook krijgen ze handvatten voor hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan. Na afloop van de training voeren de trainers eindgesprekken met de ouders van de kinderen die deelnemen.

Trainingsdagen*
De training is voor kinderen van 4-12 jaar en wordt gegeven op donderdagmiddag van 15.30-17.00 uur. De bijeenkomsten voor ouders zijn op donderdagavond van 19.00-20.30 uur. Alle bijeenkomsten worden gegeven bij het Paashuis Nijkerk (Goudenregenlaan 1, 3862 GC in Nijkerk). Deelname aan de training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

• 30 september 2021
  • 07 oktober 2021
  • 14 oktober 2021
  • 28 oktober 2021
  • 04 november 2021
  • 11 november 2021
  • 18 november 2021
  • 25 november 2021
  • 02 december 2021

Ouderbijeenkomsten:

• 28 oktober 2021
  • 11 november 2021

* De training start bij voldoende aanmeldingen.

Training ‘Bij kameleon thuis’
Aanmelden gaat via het formulier op deze website.

juli 2021