Online training voor gescheiden ouders

preventie@
gtnijkerk.nl

Training voor gescheiden ouders
Pijn bij de kinderen beperken

Wat hebben ouders zelf nodig en wat hebben hun kinderen nodig bij een echtscheiding? Hoe vertellen ouders hun kind dat ze gaan scheiden? Verdriet en boosheid zijn onvermijdelijk, maar ouders willen graag alles doen om dit zoveel mogelijk te beperken. Hoe kunnen ze dat doen in een periode waarin ze zelf waarschijnlijk ook niet zo lekker in hun vel zitten?

De online training voor gescheiden ouders helpt met een duidelijk stappenplan. Een plan op basis van professionele kennis, ervaringen van andere ouders en ervaringen van kinderen die een echtscheiding hebben meegemaakt.

Leren van kinderen
Ervaringsverhalen van kinderen laten een echtscheiding zien door de ogen van kinderen. Wat zijn de zorgen van kinderen? Hoe komt het dat sommige kinderen denken dat de echtscheiding hun schuld is? Wat hielp hen op de been tijdens de echtscheiding en welk gedrag van ouders werkte juist averechts?

Materialen training
– video’s en adviezen van kindertherapeut Marsha Pinedo;
– werkboek met oefeningen;
– eBook ‘Aan alle gescheiden ouders’;
– tips en verhalen van kinderen.

6 modules
De online training bestaat uit 6 modules:
– het gesprek;
– veranderingen;
– communicatie;
– loyaliteit;
– nieuwe partners;
– rechten.

De online training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

Aanmelden kan via training.villapinedo.nl/aanmelden.

Wanneer één ouder zich aanmeldt kan hij/zij de gemeente invullen op het aanmeldformulier. Er zal dan een pop-up melding met een actiecode verschijnen. Deze code kan de ouder invullen tijdens het aanmeldproces.

Online training voor gescheiden ouders

maart 2021