SCHOOLKINDEREN (4 – 12)

preventie@gtnijkerk.nl

Online training voor gescheiden ouders

De ervaringsverhalen van kinderen laten een echtscheiding zien door de ogen van kinderen. Wat zijn de zorgen van kinderen? Hoe komt het dat sommige kinderen denken dat de echtscheiding hun schuld is? Wat hielp hen op de been tijdens de echtscheiding en welk gedrag van ouders werkte juist averechts?

Deze online training helpt gescheiden ouders met het opstellen van een duidelijk stappenplan. Dit plan is gebaseerd op basis van professionele kennis, ervaringen van andere ouders en ervaringen van kinderen die een echtscheiding hebben meegemaakt.

In deze training wordt geluisterd naar wat ouders zelf nodig hebben en krijgen de ouders hulp bij het communiceren naar hun kind toe over de echtscheiding. Verdriet en boosheid zijn onvermijdelijk, maar ouders willen graag alles doen om dit zoveel mogelijk te beperken. Hoe kunnen ze dat doen in een periode waarin ze zelf waarschijnlijk ook niet zo lekker in hun vel zitten? Deze training geeft hier handvatten voor.

De online training bestaat uit 6 modules:

• het gesprek;
  • veranderingen;
  • communicatie;
  • loyaliteit;
  • nieuwe partners;
  • rechten.

Materialen online training

• video’s en adviezen van kindertherapeut Marsha Pinedo;
  • werkboek met oefeningen;
  • e-book ‘Aan alle gescheiden ouders’;
  • tips en verhalen van kinderen.

Deze training wordt gratis aangeboden voor ouders woonachtig in de gemeente Nijkerk. Aanmelden kan via: training.villapinedo.nl/aanmelden.

Wanneer één ouder zich aanmeldt kan hij/zij de gemeente invullen op het aanmeldformulier. Er zal dan een pop-up melding met een actiecode verschijnen. Deze code kan de ouder invullen tijdens het aanmeldproces.

Online training voor gescheiden ouders

Aanmelden gaat via Villa Pinedo.

september 2021