ONLINE-BUDDYPROGRAMMA

preventie@
gtnijkerk.nl

ONLINE-BUDDYPROGRAMMA
Voor kinderen van gescheiden ouders

Wat is een Buddy precies?
Als hun ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, hebben hun kinderen misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat. Zij koppelen het kind aan een Buddy voor een luisterend oor, advies en antwoord op vragen via de MyBuddy App.

Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die een training heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan hun zijde, kunnen kinderen hun ervaringen over de scheiding uitwisselen. Ze kunnen hun Buddy via de MyBuddy App vertellen wat er in hun hoofd en hart omgaat.

Dit doet een Buddy voor het kind:
Een Buddy luistert naar wat het kind te vertellen heeft. Een Buddy oordeelt niet, dus het kind kan alles zeggen wat het wil. Het kind mag altijd appen. Een Buddy heeft zelf ook gescheiden ouders en kan het kind helpen met lastige vragen. Hij/zij kan zich goed in hun situatie verplaatsen en advies geven.

Een Buddy van Villa Pinedo is beschikbaar voor kinderen van gescheiden ouders van 10 tot en met 23 jaar.

Jongen (14) over zijn Buddy:
“Ze zorgt ervoor dat ik rustiger ben en niet met stomme dingen in mijn hoofd zit. Dat ik het meteen kan zeggen en alles kwijt kan wat mij dwars zit over de scheiding, en ook over andere dingen. Ik vind het fijn dat ik mijn Buddy daarvoor heb.”

Aanmelden:
Voor inwoners van de gemeente Nijkerk is deelname gratis. Een kind van gescheiden ouders aanmelden of jezelf aanmelden kan via: www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy

Meer informatie:
www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

Online Buddyprogramma
Aanmelden gaat via Villa Pinedo.

maart 2021