SCHOOLKINDEREN (4 – 12)

preventie@
gtnijkerk.nl

Mindfulnesstraining ‘Aandacht werkt!’

Kinderen en volwassenen krijgen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om ons heen. Om zich goed staande te kunnen houden in deze tijd, helpt het als ze in staat zijn te ontspannen en vaardigheden kennen om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen.

Door mindfulness te beoefenen leren kinderen om te gaan met prikkels en minder vanuit automatisme te reageren op impulsen uit de omgeving. Ook helpt mindfulness om je eigen emoties te leren kennen, zowel fijne als lastige. Kinderen leren ermee om te gaan, zonder erdoor meegesleept te worden, ze te moeten negeren of op iemand anders af te reageren. De training is voor kinderen tussen de 6-11 jaar.

Positieve effecten van mindfulness bij kinderen zijn:

• betere concentratie en leerprestaties;
  • toenemende vaardigheid om met emoties, frustraties, pijn en stress om te gaan;
  • langdurige en waarneembare afname van klachten, zoals slapeloosheid, vermoeidheid, stress, piekeren en ziekteverzuim.

Hoe wordt de training gegeven?

• intake en kennismakingsgesprek met ouder en kind van 45 minuten;
  • 8 Lessen van 1,25 uur;
  • in een kleine groep, zodat persoonlijke aandacht is gewaarborgd;
  • elke week krijgen de kinderen huiswerk mee om hun aandacht te oefenen;
  • kinderen gebruiken in de training: een werkboekje, armbandje, kikkertje en stickervellen. Materialen worden verzorgd;
  • evaluatie: na de training evalueren kind, ouder en trainer wat het heeft geleerd, hoe het verder gaat na de training en of er nog ondersteuning nodig is.

De training bestaat uit 8 lessen en 2 ouderavonden, die gegeven worden op donderdagen in de praktijk van De Kleine Oase (Hazelaarshof 14, 3862 WS in Nijkerk). Voor inwoners van de gemeente Nijkerk is deze training gratis.

Lessen:
De lessen duren van 16.00-17.00 uur.

• 07 oktober 2021
  • 14 oktober 2021
  • 28 oktober 2021
  • 04 november 2021
  • 11 november 2021
  • 18 november 2021
  • 25 november 2021
  • 02 december 2021

Ouderavonden:
De ouderavonden duren van 20.00-21.00 uur.

• 14 oktober 2021
  • 25 november 2021

Mindfulnesstraining ‘Aandacht werkt!’
Aanmelden gaat via het formulier op deze website.

maart 2021