Training Mindfulkids, Heartfulkids ‘de Hartenreis’

SCHOOLKINDEREN (4 – 12)

Kinderen leggen handen op elkaar

preventie@nijkerk.eu

Training Mindfulkids, Heartfulkids ‘de Hartenreis’

Voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar

Elke dag krijgen kinderen veel prikkels te verwerken en soms is het (tijdelijk) te veel. Ze kunnen zich daardoor gestrest voelen, buikpijn krijgen of sneller boos of verdrietig zijn. Leren omgaan met prikkels, gedachten en gevoelens is dan belangrijk en fijn. Waar ligt mijn grens en hoe kan ik ontspannen? Hoe kan ik bij mezelf blijven, mezelf waarderen en op mezelf vertrouwen?

Kinderen ontdekken dat ze een ‘aanknop’ en ‘uitknop’ hebben en zichzelf kunnen reguleren. Dit leren ze door samen ‘op reis’ te gaan en te bewegen, mindfulness-oefeningen te doen en diepere ontspanning te ervaren. Met speelse, creatieve activiteiten ervaren ze dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dat ze een veilige, fijne plek hebben in zichzelf. En dat ze vanuit vertrouwen en hartelijke openheid in de wereld kunnen zijn.

De training is voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen. Steeds komen dezelfde kinderen, zodat het veilig voelt. Voor de kinderen bestaat de training uit 6 bijeenkomsten. Voor de ouders is er 1 verplichte ouderavond. Tijdens die avond oefenen ouders zelf met mindfulness. Ook leren ze hoe stress en emoties zorgen voor (onwenselijk) gedrag. En wat je hiermee kunt doen. Vooraf is er een kennismakingsgesprek met kind en ouder (samen) en achteraf een telefonische evaluatie.

Thema’s die kunnen spelen bij kinderen voor wie deze training geschikt is:

• (Hoog-) gevoeligheid
  • Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
  • Lichamelijke klachten door stress: buikpijn, hoofdpijn, veel moe zijn
  • Eenzaamheid, weinig vriendjes of vriendinnetjes
  • Piekeren
  • Slecht slapen
  • Angstig zijn, veel zorgen hebben

Trainingsdagen*
De trainingen voor kinderen zijn op donderdag van 15.30-16.45 uur. De ouderavond is op donderdag van 19.30-21.00 uur. Alle bijeenkomsten zijn in Centrum De Kleine Oase (Venestraat 37-B, 3861 BW Nijkerk). Deelname aan de training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

• 19 mei 2022
  • 2 juni 2022
  • 9 juni 2022
  • 16 juni 2022
  • 23 juni 2022
  • 30 juni 2022

Ouderavond

• 2 juni 2022

* De training start bij voldoende aanmeldingen.

mei 2022