CURSUS OPVOEDEN & ZO

SCHOOLKINDEREN (4 – 12)

preventie@gtnijkerk.nl

Cursus Opvoeden & Zo

Als ouders is het niet altijd even gemakkelijk om consequent en goed te reageren in opvoedsituaties. De cursus Opvoeden & Zo wil de ouder bewust maken van zijn of haar eigen mogelijkheden om het gedrag van het kind positief te beïnvloeden.

De cursus is voor ouders en verzorgers van kinderen van 4 tot 12 jaar. De ouders krijgen tips en adviezen over opvoeding en er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Hierdoor merken de ouders dat ze niet de enige zijn met vragen over de opvoeding.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

• aandacht geven;
  • prijzen/belonen;
  • nee zeggen/verbieden;
  • negeren van (negatief) gedrag;
  • straffen en het voorkomen daarvan.

Cursusdagen
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten die gegeven worden op dinsdagochtend van 09.00-11.00 uur bij het Jongerencentrum Chill-Out in Nijkerk (Watergoorweg 42a, 3861 MA in Nijkerk). Als door de coronamaatregelen fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, kan deze cursus online plaatsvinden. Voor inwoners van de gemeente Nijkerk is deze cursus gratis.

• 05 oktober 2021
  • 12 oktober 2021
  • 26 oktober 2021
  • 02 november 2021
  • 09 november 2021
  • 16 november 2021

Cursus Opvoeden & Zo
Aanmelden gaat via het formulier op deze website.

juni 2021