CURSUS BETER OMGAAN MET PUBERS

SCHOOLKINDEREN (4 – 12)

preventie@gtnijkerk.nl

Cursus ‘beter omgaan met pubers’

In de puberteit verandert er veel. Zowel voor kinderen als voor ouders. Voor ouders kan het lastig zijn om met de veranderingen om te gaan en daarin hun eigen rol te bepalen. Plotseling ontstaan hevige ruzies, het lukt niet meer om normaal met elkaar te praten of er ontstaan grotere problemen, zoals gameverslaving of een schoolachterstand.

De cursus is voor ouders van kinderen van 11 tot 16 jaar. Het geeft ze een steuntje in de rug. Ouders kunnen ervaringen uitwisselen en praten over verschillende manieren van opvoeden. In de cursus wordt er kennis gedeeld over thema’s die bij de puberteit horen.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

• veranderingen in de puberteit;
  • positieve aandacht en manieren van opvoeden;
  • ruzie voorkomen: luisteren naar je puber;
  • ruzie voorkomen: praten met je puber;
  • ruzie oplossen: overleggen met je puber;
  • grenzen stellen en straffen;
  • seksuele opvoeding;
  • alcohol en drugs.

Cursusdagen*
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten die gegeven worden op donderdagavond van 19.00-21.00 uur bij het Paashuis Nijkerk (Goudenregenlaan 1, 3862 GC in Nijkerk). Als door de coronamaatregelen fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, kan deze cursus online plaatsvinden. Voor inwoners van de gemeente Nijkerk is deze cursus gratis.

• 02 september 2021
  • 09 september 2021
  • 16 september 2021
  • 23 september 2021
  • 30 september 2021
  • 07 oktober 2021
  • 14 oktober 2021
  • 28 oktober 2021

* De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Cursus ‘beter omgaan met pubers’
Aanmelden gaat via het formulier op deze website.

juli 2021