BRUSSENCLUB

SCHOOLKINDEREN (4 – 12)

preventie@nijkerk.eu

Brussenclub

De brussenclub is een club voor kinderen met een bijzondere broer of zus. Dat kan een broer of zus zijn met bijvoorbeeld ADHD, autisme, psychische problemen, een chronische ziekte of een verslaving. Kinderen schamen zich in die situatie soms voor hun broer of zus. Of ze hebben het gevoel te veel in de schaduw te staan. Veel tijd en aandacht gaat dan vaak naar het kind waar iets mee aan de hand is. Kinderen maken zich soms zorgen over hoe het thuis gaat. Bovendien willen veel kinderen graag weten wat er met hun broer of zus aan de hand is en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

‘Brussen’ is een samenvoeging van broer en zussen. In de brussenclub delen de kinderen ervaringen met elkaar. De kinderen bespreken wat het gedrag van hun broer of zus is en wat dat met hen doet. Ook geven ze elkaar tips om met het gedrag van hun broer of zus om te gaan. Want het kletst toch het lekkerste met leeftijdgenoten die in hetzelfde schuitje zitten.

Maar op de brussenclub gaan de kinderen niet alleen maar praten. Ze doen ook leuke en sportieve activiteiten. Iedere bijeenkomst is er een ander programma met een thema dat de kinderen kan helpen om met hun broer of zus om te gaan. Maar ook om goed voor zichzelf te zorgen. Voor de kinderen bestaat de brussenclub uit 9 bijeenkomsten. Voor de ouders zijn er 2 bijeenkomsten waarin zij informatie krijgen over de brussenclub.

De brussenclub is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Maar als de kinderen iets ouder/jonger zijn, kunnen ze ook worden aangemeld! Na de aanmelding volgt er een intakegesprek.

Trainingsdagen*
De trainingen voor kinderen zijn op dinsdag van 15.30-17.00 uur. De bijeenkomsten voor ouders zijn op dinsdag van 19.30-21.00 uur. Alle bijeenkomsten zijn in de Maranathaschool (Grieglaan 4, 3862 GV Nijkerk). Deelname aan de training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

• 12 april 2022
  • 19 april 2022
  • 10 mei 2022
  • 17 mei 2022
  • 24 mei 2022
  • 31 mei 2022
  • 7 juni 2022
  • 14 juni 2022
  • 5 juli 2022 (terugkombijeenkomst)

Ouderbijeenkomsten

• 19 april 2022
  • 7 juni 2022

* De training start bij voldoende aanmeldingen.

Momenteel is aanmelden voor deze training niet meer mogelijk.

oktober 2022