SCHOOLKINDEREN (4 – 12)

preventie@
gtnijkerk.nl

BRUSSEN-groep

De BRUSSEN-groep is een groep voor kinderen met een bijzondere broer of zus. Dat kan een broer of zus zijn met bijvoorbeeld ADHD, autisme, psychische problemen, een chronische ziekte of een verslaving. Kinderen schamen zich in die situatie soms voor hun broer of zus. Of ze hebben het gevoel te veel in de schaduw te staan. Veel tijd en aandacht gaat dan vaak naar het kind waar iets mee aan de hand is. Bovendien willen kinderen vaak graag weten wat er met hun broer of zus aan de hand is en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

‘BRUSSEN’ is een samenvoeging van broer en zussen. In de BRUSSEN-groep delen de kinderen in vijf bijeenkomsten ervaringen met elkaar. De kinderen bespreken wat het gedrag van hun broer of zus is en wat dat met hen doet. Ook geven ze elkaar tips om met het gedrag van hun broer of zus om te gaan. Want het kletst toch het lekkerste met leeftijdgenoten die in hetzelfde schuitje zitten.

De groep is in principe voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Maar als de kinderen iets ouder/jonger zijn kunnen ze ook worden aangemeld! Na de aanmelding volgt er een intakegesprek.

De training zal bestaan uit vijf bijeenkomsten die gegeven worden op de Maranathaschool in Nijkerk.

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus zijn de data voor deze bijeenkomsten nog niet bekend. Het is wel mogelijk om alvast aan te melden. Zodra de data bekend zijn zal de trainer contact met u opnemen.

Voor inwoners van de gemeente Nijkerk is deze training gratis.

BRUSSEN-groep
Aanmelden gaat via het formulier op deze website.

maart 2021