Training ‘Ontspannen ouders, blije kinderen’

PUBERS & JONGVOLWASSENEN (12 +)

Relaxte ouders wandelen hand in hand met klein kind

preventie@nijkerk.eu

Training ‘Ontspannen ouders, blije kinderen’

Rust, verbinding en vertrouwen voor ouders

Steeds meer ouders ervaren stress door de combinatie van (thuis-) werken, onzekerheid over de toekomst en gezondheid. Ouders zijn vaak uitgeput zonder dat ze zich dit realiseren, of flink gestrest en vermoeid. Hierdoor kunnen ze niet meer de ontspannen ouders zijn die ze graag willen zijn. Ze kunnen zichzelf minder goed reguleren. Dat leidt tot onwenselijke situaties die slecht kunnen zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van hun kind (-eren).

De training is voor ouders die:

• Stressklachten ervaren, zoals slechter slapen, piekeren of lichamelijke klachten.
  • Willen leren hoe ze zichzelf en hun kind (-eren) kunnen helpen.
  • Meer rust en diepere ontspanning willen in hun dagelijks leven.

Er is plek voor maximaal 10 ouders, die elkaar drie weken achter elkaar zien. Daardoor is er een veilige sfeer. Ouders krijgen geluidsopnames van rustoefeningen om thuis te kunnen luisteren. En ze krijgen oefeningen op papier.

Ouders leren in deze training:

• Hoe stress invloed heeft op ons hart, brein, zenuwstelsel en gedrag.
  • Hoe ze stress kunnen reguleren, afbouwen en oplossen. Dit kan met bewegings-, mindfulness- en diepe rust oefeningen.
  • Hoe je jezelf weer kan opladen.
  • Wat ze zelf kunnen doen om hun gedrag te veranderen, zodat de kinderen er baat bij hebben.

Trainingsdagen*
De training bestaat uit 3 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn op woensdag van 19.30-21.00 uur in Centrum De Kleine Oase (Venestraat 37-B, 3861 BW Nijkerk). Deelname aan de training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

• 8 juni 2022
  • 15 juni 2022
  • 22 juni 2022

* De training start bij voldoende aanmeldingen.

Momenteel is aanmelden voor deze training niet meer mogelijk.

oktober 2022