SOVA TRAINING 12 – 16 jaar

PUBERS & JONGVOLWASSENEN (12 +)

preventie@
gtnijkerk.nl

Sociale vaardigheidstraining
(12-16 jaar)

Heb je contact met jongeren die niet lekker in hun vel zitten en zich onzeker voelen, op school of bij vrienden? Vinden ze het moeilijk om voor zichzelf op te komen, hun mening te geven of worden ze gepest? Of geldt juist het omgekeerde: dat ze zelf regelmatig betrokken zijn bij pesten, anderen plagen, de clown uithangen, of snel boos worden en ruzie maken?

Zichzelf zijn
Ook zij willen zich lekker voelen op school en thuis. Ze willen ergens bij horen, maar ook niet over zich heen laten lopen. De sociale vaardigheidstraining kan helpen om naar eigen gedrag te leren kijken en te leren hoe ze beter kunnen omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen. Ze kunnen weer zichzelf zijn!

Inhoud van de training
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten, samen met leeftijdsgenoten. Ze leren te luisteren en om te gaan met kritiek, conflicten en gevoelens. Ze leren ‘nee’ te zeggen en om hulp te vragen. Ze leren hun eigen behoeftes en die van anderen te respecteren. Dit gebeurt met oefeningen, rollenspellen, groepsgesprekken en thuisopdrachten.

De training is voor jongeren van 12-16 jaar op het voortgezet onderwijs en is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

SOVA training 12-16 jaar
Aanmelden gaat via het formulier op deze website.

maart 2021