CURSUS BETER OMGAAN MET PUBERS

PUBERS & JONGVOLWASSENEN (12 +)

Cursus ‘Beter omgaan met Pubers’

In de puberteit verandert er veel. Zowel voor kinderen als voor ouders. Voor ouders kan het lastig zijn om met de veranderingen om te gaan en daarin hun eigen rol te bepalen. Plotseling ontstaan hevige ruzies, het lukt niet meer om normaal met elkaar te praten of er ontstaan grotere problemen, zoals gameverslaving of een schoolachterstand.

De cursus is voor ouders van kinderen van 12 tot 16 jaar. Het geeft ze een steuntje in de rug. Ouders kunnen ervaringen uitwisselen en praten over verschillende manieren van opvoeden. In de cursus wordt er kennis gedeeld over thema’s die bij de puberteit horen.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

• Veranderingen in de puberteit.
  • Positieve aandacht en manieren van opvoeden.
  • Ruzie voorkomen: luisteren naar je puber.
  • Ruzie voorkomen: praten met je puber.
  • Ruzie oplossen: overleggen met je puber.
  • Grenzen stellen en straffen.
  • Seksuele opvoeding.
  • Alcohol en drugs.

Cursusdagen*
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op dinsdag van 19.00-21.00 uur in het gezondheidscentrum Corlaer (Henri Nouwenstraat 18, 3863 HV Nijkerk). Als door de coronamaatregelen fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, kan deze cursus online plaatsvinden. Deelname aan de cursus is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

• 8 maart 2022
  • 15 maart 2022
  • 22 maart 2022
  • 29 maart 2022
  • 5 april 2022
  • 12 april 2022

* De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Momenteel is aanmelden voor deze training niet meer mogelijk.

oktober 2022