BOKSEN MAAKT BETER

PUBERS & JONGVOLWASSENEN (12 +)

preventie@gtnijkerk.nl

Boksen maakt beter

Iedereen kan boksen op zijn of haar eigen niveau. Of ze nu sportief en fit zijn of niet. Ze mogen gewoon komen zoals ze zijn!

Door te boksen ontdekken jongeren op een plezierige manier hoe ze omgaan met uitdagingen. Tijdens het boksen kunnen ze vervolgens oefenen met andere manieren die voor hen beter werken. Door te boksen wordt de manier van denken en doen zichtbaar bij de jongere en ook ervaart de jongere een prettige manier om aan zichzelf te werken. Niet met woorden, maar door te doen! Hierdoor geeft boksen energie, waarbij jongeren sterker worden in hoofd én lijf.

Bokscoaching ondersteunt bij het:

• verminderen van gevoelens van depressiviteit;
  • op een positieve manier afreageren van stress en negatieve gevoelens;
  • reguleren van emoties en energie;
  • aangeven van grenzen;
  • verminderen van onzekerheid;
  • vergroten van weerstand (tegen ongezond gedrag en verslaving);
  • verminderen van angstgevoelens;
  • verminderen van vermoeidheid;
  • mentaal sterker worden bij gepest worden;
  • verminderen van overgewicht, opbouwen van spieren en vergroten mentale weerbaarheid.

Trainingsdagen*
De groepstraining bestaat uit 5 sessies van 1 uur. De sessies worden gegeven bij de Maranathaschool in Nijkerk (Grieglaan 4, 3862 GV in Nijkerk). Dit jaar wordt de starttraining twee keer aangeboden.

Ook wordt er een vervolg groepstraining gegeven voor jongeren die al eerder hebben deelgenomen. Er is ruimte om nieuwe technieken te leren en verder te trainen op thema’s vanuit de eerdere training. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit de tussenliggende tijd in te brengen en daar gericht op door te trainen. Deze training zal ook bij de Maranathaschool gegeven worden. Dit jaar wordt de vervolgtraining één keer aangeboden.

Per groep kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Deelname aan de training is gratis voor jongeren van 12-18 jaar woonachtig in de gemeente Nijkerk.

Training 1:
Aanmelden voor deze data is niet meer mogelijk

• 03 juni 2021
  • 10 juni 2021
  • 17 juni 2021
  • 24 juni 2021
  • 01 juli 2021

Training 2:
Op donderdagen van 19.15-20.15 uur.

• 04 november 2021
  • 11 november 2021
  • 18 november 2021
  • 25 november 2021
  • 02 december 2021

Vervolgtraining (voor deelnemers uit voorgaande groepen):
Op donderdagen van 20.30-21.30 uur.

• 25 november 2021
  • 02 december 2021
  • 09 december 2021
  • 16 december 2021
  • 23 december 2021

* De training start bij voldoende aanmeldingen.

Boksen maakt beter
Aanmelden gaat via het formulier op deze website.

oktober 2021