BOKSEN MAAKT BETER

PUBERS & JONGVOLWASSENEN (12 +)

Boksen maakt beter

Iedereen kan boksen op zijn of haar eigen niveau. Of jongeren nu sportief en fit zijn of niet. Ze mogen gewoon komen zoals ze zijn!

Door te boksen ontdekken jongeren op een plezierige manier hoe ze omgaan met uitdagingen. Tijdens het boksen kunnen ze vervolgens oefenen met andere manieren die voor hen beter werken. Niet met woorden, maar door te doen! Hierdoor geeft boksen energie, waarbij jongeren sterker worden in lijf én hoofd. De groep is voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar.

Boksen ondersteunt bij het:

• verminderen van gevoelens van depressiviteit;
  • op een positieve manier afreageren van stress en negatieve gevoelens;
  • reguleren van emoties en energie;
  • aangeven van grenzen;
  • verminderen van onzekerheid;
  • vergroten van weerstand (tegen ongezond gedrag en verslaving);
  • verminderen van angstgevoelens;
  • verminderen van vermoeidheid;
  • mentaal sterker worden bij gepest worden;
  • verminderen van overgewicht;
  • opbouwen van spieren.

Trainingsdagen*
Basistraining – aanmelden is niet meer mogelijk

• 10 maart 2022
  • 17 maart 2022
  • 24 maart 2022
  • 31 maart 2022
  • 7 april 2022
  • 14 april 2022
  • 21 april 2022

Vervolgtraining – aanmelden is niet meer mogelijk
De vervolgtraining is voor jongeren die al hebben deelgenomen aan de basistraining. Er is ruimte om nieuwe technieken te leren en verder te gaan op thema’s vanuit de eerdere training. Daarnaast kunnen jongeren ervaringen uit de tussenliggende tijd inbrengen en daar gericht op doortrainen. De training bestaat uit 7 sessies, waar maximaal 6 jongeren aan mee kunnen doen. De laatste 2 sessies wordt de groep opgedeeld en worden de ouders uitgenodigd voor een van de sessies.

• 28 april 2022
  • 12 mei 2022
  • 2 juni 2022
  • 9 juni 2022
  • 16 juni 2022
  • 30 juni 2022
  • 7 juli 2022

Locatie en kosten
De trainingen zijn op donderdag van 19.00-20.00 uur in de Maranathaschool (Grieglaan 4, 3862 GV Nijkerk). Deelname aan de training is gratis voor inwoners van de gemeente Nijkerk.

* De training start bij voldoende aanmeldingen.

mei 2022