Categorie: Verlopen aanbod
Doelgroep: Kinderen van 5 t/m 7 jaar

Type: Individueel

Type: In groepsverband

Training Mindfulkids, Heartfulkids ‘Vlindervleugels en Slakkenkracht’

Mindfulkids, Heartfulkids ‘Vlinder & Slak’

Elke dag krijgen jonge kinderen veel prikkels te verwerken en soms is het (tijdelijk) te veel. Ze kunnen zich daardoor gestrest voelen, buikpijn krijgen of sneller boos of verdrietig zijn. Daarbij komt dat het voor jonge kinderen nog moeilijk is om hun eigen emoties te kennen, herkennen en ermee om te gaan. Hartelijk en vriendelijk leren omgaan met prikkels, gedachten en gevoelens, is dan belangrijk en fijn.

Hoe kan ik me rustiger voelen? En wat voel ik eigenlijk allemaal van binnen? Wat kan ik doen als ik me bang, boos of verdrietig voel? Ook hebben jonge kinderen in de overgang naar groep 3 soms moeite om zich aan te passen. De ‘werkdruk’ en het stilzitten kan (te) veel vragen. Het is behulpzaam om oefeningen te kennen die helpen de druk te verlagen en je weer ontspannen en blij te voelen.

Via de speelse verhalen over de vrienden Vlinder & Slak, bewegingsoefeningen, rust- en ontspanningsoefeningen, tekenen en andere creatieve werkvormen ontdekken kinderen spelenderwijs de ‘vlindervleugels’ en ‘slakkenkracht’ in zichzelf. Ze ontdekken een ‘veilige plek’ van binnen waar ze zich vertrouwd, ontspannen en blij voelen. Ze worden zich spelenderwijs meer bewust van hun ‘eigenwijze ik’ die kan helpen als ze iets lastig vinden, waarmee ze vertrouwen opbouwen in zichzelf.

De training is voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen. Steeds komen dezelfde kinderen, zodat het veilig voelt. Voor de kinderen bestaat de training uit 8 bijeenkomsten. Voor de ouders zijn er 2 verplichte ouderavonden (de groep ouders wordt gesplitst in twee groepen). Tijdens die avonden oefenen ouders zelf met mindfulness. Ook leren ze hoe ze vanuit rust en verbinding hun kind kunnen helpen zich te reguleren. Een huiswerkopdracht en reflectie daarop helpen hierbij. Er is een kennismakingsgesprek en evaluatiegesprek met kind en ouder (samen).

Thema’s die kunnen spelen bij kinderen voor wie deze training geschikt is:

 • (Hoog-) gevoeligheid
 • Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
 • Lichamelijke klachten door stress: buikpijn, hoofdpijn, veel moe zijn
 • Eenzaamheid, weinig vriendjes of vriendinnetjes
 • Piekeren
 • Slecht slapen
 • Angstig zijn, veel zorgen hebben
 • Door eigen gevoelens overweldigd worden en hier niet mee om kunnen gaan

AANMELDEN

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Is dit voor u belangrijk? Laat het ons weten!

Ziet u dit product graag terug in het aanbod aankomend jaar of wilt u meer weten, neem gerust contact op voor meer informatie via onderstaande gegevens of het formulier:


  Meer verlopen aanbod

  Stresskids 14 t/m 16 jaar

  Stresskids is een positieve gezondheidsgerichte training voor jongeren van 14 tot en met 16 jaar met stressgerelateerde klachten.

  Stresskids 10 t/m 13 jaar

  Stresskids is een positieve gezondheidsgerichte training voor jongeren van 10 tot en met 13 jaar met stressgerelateerde klachten.

  Oppascursus Jeugd

  Voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar die willen gaan oppassen.

  Vriendentraining

  De training is een preventie- en behandelprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met depressieve en/of angstklachten of met een angst- en/of stemmingsstoornis.

  Wil je dit delen?

  Deel snel op Facebook, via WhatsApp, E-mail of print deze pagina.