PRENATALE HUISBEZOEKEN

PRENATAAL

Contactgegevens

Website

Telefoon

Zie verloskundepraktijken

E-mail

Zie verloskundepraktijken

Prenatale huisbezoeken

Een jeugdverpleegkundige kan één of meerdere huisbezoeken brengen aan aanstaande ouders. Het huisbezoek is gericht op voorlichting over zwangerschap, aanstaand ouderschap en het versterken van de eigen kracht van de aanstaande ouders. De jeugdverpleegkundige signaleert ook risico’s en normaliseert waar mogelijk problemen zijn. Als het nodig is, kan de verpleegkundige de aanstaande ouders toe leiden naar andere hulpverlening.

Prenatale huisbezoeken kunnen plaatsvinden op verzoek van de aanstaande ouder zelf, maar ook door professionals, zoals de verloskundige en de gynaecoloog.

Het prenataal huisbezoek is een goed moment om te starten met Jeugdgezondheidszorg (JGZ), specifiek wanneer er zorgen of vragen zijn.

Afspraak maken
De verloskundige of gynaecoloog kan prenatale huisbezoeken voor aanstaande ouders aanvragen of de aanstaande ouders kunnen een afspraak maken via de afsprakenlijn van de GGD. Zij brengen de aanstaande ouders dan in contact met de jeugdverpleegkundige uit de wijk of woonplaats van de aanstaande ouders.

Afsprakenlijn 0-4 jaar
E-mail: jeugdgezondheidszorg@vggm.nl
Tel nr.: 088- 355 65 00 (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 16.00 uur)

AANMELDEN

Prenataal huisbezoek
Aanmelden gaat via de verloskundepraktijken of de afsprakenlijn van de GGD.

Activiteiten

Geen evenementen gevonden!