MOEDERS INFORMEREN MOEDERS

PRENATAAL

Contactgegevens

Website

www.icarejgz.nl

Telefoon

06-20615745

Email

n.keijzer@icare.nl

Moeders Informeren Moeders (MIM)

Moeders informeren Moeders (MIM) is voor vrouwen die net moeder zijn geworden en een heleboel vragen en onzekerheden hebben. Bij MIM komt er 1 á 2 keer per maand een collega-moeder (een ‘MIM-maatje’) bij de vrouw thuis op bezoek. Met haar kan de prille moeder in vertrouwen over haar kindje praten. De ervaren MIM-moeder kan tips geven of samen met de nieuwe moeder dingen ondernemen. Een MIM-maatje biedt een luisterend oor en is invoelend.

Het doel van MIM is het zelfvertrouwen van moeders (als opvoeder) te vergroten en de steun uit hun sociale netwerk te versterken. Zo voelen zij zich beter in staat om voor hun kind te zorgen. Ze zijn dan minder afhankelijk van deskundigen voor de opvoeding en verzorging van het kind.

De organisatie ‘Moeders Informeren Moeders’ nodigt alle MIM-maatjes minimaal twee keer per jaar uit voor bijeenkomsten met andere vrijwilligers. Ze biedt een inwerktraining en interessante thema-bijeenkomsten aan. Een MIM-maatje wordt gecoached door de coördinator. 

Mama café

Als een ouder wil kennismaken met meerdere moeders, dan is dat ook mogelijk. In de bibliotheek Nijkerk is er op woensdag in de even weken het Mama café van 10.00 tot 11.30 uur.

AANMELDEN

Moeder Informeren Moeders
Aanmelden gaat via iCare.

Activiteiten

maart 2021
Geen evenementen gevonden!
Meer laden