CENTERING PREGNANCY

PRENATAAL

Contactgegevens

Verloskundigen

Zie verloskundepraktijken

Telefoon

Zie verloskundepraktijken

E-mail

Zie verloskundepraktijken

Centering Pregnancy (CP)

Centering pregnancy is prenatale zorg waarbij de zwangerschapscontroles plaatsvinden in groepsverband. Na de eerste individuele echo’s en intake vinden de rest van de controles in kleine groepen van maximaal 12 zwangere vrouwen plaats. Iedere bijeenkomst heeft een thema dat past bij de fase van de zwangerschap. In de groep worden vragen, zorgen en oplossingen besproken die belangrijk zijn voor moeder, zwangerschap en de baby. Met Centering Pregnancy ontmoeten vrouwen andere zwangere vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend. Ze delen ervaringen en ondersteunen elkaar.

Het programma bevat 9 bijeenkomsten van 2 uur. In dit programma werkt de verloskundige intensief samen met bijvoorbeeld een opvoedkundige of een kraamverzorgende. Er komen diverse onderwerpen aan bod. Voorbeelden daarvan zijn: factoren die van invloed zijn op een zwangerschap en de gezondheid van moeder en kind; voorbereiding op de bevalling en de eerste babytijd, enzovoorts.

Deelname is gratis voor zwangere vrouwen die voor controles naar een van de praktijken gaat. Vrouwen die onder behandeling van de gynaecoloog in het ziekenhuis zijn, maar wel in de gemeente Nijkerk wonen kunnen ook mee doen aan Centering Pregnancy! Hiervoor kan contact opgenomen worden met de verloskundige.

AANMELDEN

Centering pregnancy
Aanmelden gaat via de verloskundepraktijken.

Activiteiten

Geen evenementen gevonden!