Categorie: Jongeren

Type: In groepsverband

Huiswerkondersteuning Nijkerk Buddy

Huiswerkondersteuning

Jongeren op de middelbare school tussen de 12 en 16 jaar kunnen huiswerkondersteuning krijgen van het jeugd- en jongerenwerk. Ze helpen bij het plannen en organiseren van  huiswerk. Dit kan in jongerencentrum Blits of Chill-Out of in de bibliotheek.

Hoe gaat het in zijn werk
Na aanmelding koppelt het jeugd- en jongerenwerk een studie-buddy aan de jongere. Dit is vaak een stagiaire, maar het kan ook een vrijwilliger zijn. Regelmatig is er een gesprek om samen het huiswerk te plannen en bij te houden of dit goed gaat. Als er inhoudelijke vragen zijn, kan deze buddy  meedenken om samen een antwoord te vinden. Een buddy kan ook overhoren.

Jongere over de huiswerkondersteuning
‘We zien elkaar elke week in de bieb. We bespreken de planning en het huiswerk waar ik moeite mee heb. We denken dan samen na over hoe ik dat het beste kan aanpakken en oplossen. Het helpt dat er iemand is die met mij meedenkt. Zo houd ik me ook beter aan mijn planning. Het is fijn dat deze studie-buddy dezelfde ervaringen had als ik met huiswerk maken.’

De deelname is gratis voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar die wonen in de gemeente Nijkerk. Wil je meedoen of meer informatie over de huiswerkbegeleiding? Mail dan naar info@jongerenwerknijkerk,.nl onder vermelding van ‘Huiswerkondersteuning Nijkerk’ of kom langs in jongerencentra Blits of Chill-Out. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Aanmelden gaat via Stichting Jeugd- en Jongerenwerk:

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit product neem contact op via onderstaande gegevens:

Meer voor 13 t/m 17 jaar

Halt in de Wijk

Het aanbod van Halt in de Wijk is voor jongeren van 10 tot 23 jaar die grensoverschrijdend of licht strafbaar gedrag vertonen of hebben vertoond. Voorbeelden van grensoverschrijdend of licht strafbaar gedrag zijn: overlastgevend gedrag; baldadig gedrag; verbale...

Activiteiten voor jongeren met autisme en/of AD(H)D

Voor jongeren met autisme en/of AD(H)D wordt een speciale activiteit georganiseerd in jongerencentra Blits en Chill-Out. Denk aan activiteiten als koken, bakken of karaoke. Het doel hiervan is ontmoeting en ontspanning.

Buddy

Voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar die bijvoorbeeld weinig vrienden hebben, somber zijn of worden gepest.

Stresskids 14 t/m 16 jaar

Stresskids is een positieve gezondheidsgerichte training voor jongeren van 14 tot en met 16 jaar met stressgerelateerde klachten.

Boksen maakt beter

Voor jongeren op het voortgezet onderwijs tot en met 18 jaar die willen leren omgaan met uitdagingen.

Opvoedspreekuur

Voor ouders die vragen hebben rondom het opgroeien en de opvoeding van hun kind(eren).

Steunouder Nijkerk

Voor ouders die ondersteuning nodig hebben buiten hun eigen vangnet of ondersteuning willen bieden aan anderen.

Wil je dit delen?

Deel snel op Facebook, via WhatsApp, E-mail of print deze pagina.