Een luisterend oor voor kinderen en jongeren

Ons motto is: ‘Een glas cola en een luisterend oor.’

‘De begeleider van De Praatpaal luisterde altijd goed naar mij. Ik vond het altijd erg fijn. Ik kan nu beter accepteren dat mijn vader een nieuwe vriendin heeft.’

De Praatpaal is een organisatie van vrijwilligers die in gesprek gaat met kinderen en jongeren. Het is bedoeld voor de momenten dat een kind wat minder lekker in zijn vel zit. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij een scheiding, het overlijden van een dierbare, ziekte van het kind zelf of iemand in zijn omgeving, of als een zusje of broertje wat veel zorg vraagt.

Aandacht geven
In zo’n lastige tijd is niet altijd professionele hulp nodig. Soms kan het genoeg zijn dat iemand het kind of de jongere ziet, aandacht geeft, luistert en voorzichtig meedenkt. In dat geval kan De Praatpaal wat betekenen.

Aantal afspraken
Na een intake spreekt een begeleider drie keer af met een kind. In die gesprekken gaan ze zien of er een klik is tussen de begeleider en het kind of de jongere. Als dat zo is, dan spreken het kind en de begeleider nog drie keer af. Aan het einde daarvan bekijken we samen met het kind en de ouders of we daarna nog meer gesprekken willen voeren. Bij jongere kinderen wordt dit uitgebreid met de ouders besproken, als het gaat om jongeren, dan blijven de ouders wat meer op de achtergrond.

Samen iets leuks doen
Tijdens de afspraken luistert de begeleider naar het kind/de jongere. Vaak doen ze tegelijkertijd een spelletje of een andere activiteit; dat praat toch het gemakkelijkst!

Kinderen, jongeren en ouders kunnen zich aanmelden via telefoon en whatsapp: 06-51993834. De Praatpaal bestaat uit vrijwilligers vanuit kerken in Nijkerk. Dit betekent niet dat je lid moet zijn van een kerk: iedereen is welkom!

Website: www.praatpaalnijkerk.nl
E-mail: info@praatpaalnijkerk.nl